QUATERBACK

Deutsches Sportpferd.
Född 2003.
Fux, bläs, vt ul, 4 vt ff.
168 cm.

Färsk transporterad sperma.
Ägare: Landgestüt Neustadt/Dosse, Tyskland.
Station: Landgestüt Neustadt/Dosse, Tyskland.
Godkänd i: Hannover, Oldenburg, Westfalen, Rheinland, alla öst- och sydtyska avelsförbund, Sverige m fl.
Bruksprov: Quaterback fick 9,75 i galopp och ridbarhet, 9,25 i trav och 7,63 i skritt. I temperament och prestationsvilja/
samarbetsvilja fick han 9,0.
Dräktighet i Sverige 2011: 90%.

 

>> SE VIDEOKLIPP MED QUATERBACK

 

QUATERBACK ÄR EFTERFRÅGAD ÖVERALLT

Quaterbacks popularitet som avelshingst bara stiger för varje år. Han är mycket hett eftertraktad i Europa, USA, Kanada och Australien. På hingstpremieringar, fölchampionat och auktioner har avkommor visats med stor framgång och hittills har 32 söner godkänts i olika avelsförbund. I det Tyska fölchampionatet 2010 vanns både hingst- och stoklassen av en Quaterbackavkomma. På Verdens elitfölauktion 2008 blev en son det dyraste fölet, då han såldes för 120.000 euro. Denna dyrgrip blev sedan premiehingst i Verden 2010.

Quaterback blev en mycket populär vinnare av Bundeschampionat för 3-åriga hingstar i Warendorf 2006 med bl a 10 i galopp och 10 i ridbarhet av båda testryttarna. Han blev också bästa dressyrhingst i sin 30-dagarstest i Neustadt/Dosse samma år. På grund av sin intensiva avelsinsats har Quaterback tävlat sparsamt.

Fadern Quaterman blev bästa hingst i sitt 30-dagarsprov, både totalt och i dressyr. Han kvalade till Bundeschampionat i dressyr 2003 och 2004 och har segrat i svår dressyr.

Quaterbacks mor St.Pr.St. Passionata kommer ur en fenomenalt förärvningssäker stofamilj med idel statspremieston, som hittills lämnat 24 godkända och verksamma hingstar. Mormodern, Elitstoet Poesie, vann championatet för 5- och 6-åriga ston i Warendorf 1998 och är även mor till Unghäst-VM- och Bundeschampionatsvinnaren Poetin, Prinzessin och Samba Hit I, II, III och IV. St.Pr.St. Primadonna har lämnat de godkända hingstarna Frühtau och Caprigold, som tävlar i svår dressyr, och Prima Ballerina som vann 3-årsklassen på Bundesstutenschau 2002. Även hopphingsten Goldwing, som vi för några år sedan hade i vårt hingstprogram, har sina rötter i denna stofamilj.

Brandenburger var bästa dressyrhingst i sitt prov, men det var i hoppning han kom att tävla. Han kvalificerade sig till Bundeschampionat i hoppning 1993 och 1994 och tog en mängd segrar och placeringar i medelsvår klass innan han återvände till avelsboxen.

Brentano II var totaltvåa och bästa dressyrhingst i sitt bruksprov. Han har 33 avkommor i svår dressyr, 23 godkända söner och 105 döttrar har fått statspremie. År 2003 blev han vald till Årets Hannoveranerhingst. Dottern Brentina var ankaret laget då USA tog silver i VM 2002 och hon har också vunnit världscupen. Brentina och hennes helbror Barclay (Sven Rothenberger) deltog bägge i OS i Aten.

Highcruisers stamtavla


Quaterback
Quaterback. Foto: Björn Schröder.
Quaterback 2012
Quaterback. Foto: Björn Schröder.Quaterback och Sussi
Quaterback och Susann Göbel, november 2011. Foto: Björn Schröder.

Highcruiser huvud
Quaterback och Christian Flamm efter segern i BundeschampionatQuaterback
Quaterback på uppvisning