HIGHLANDER 1106

Född 2002.
Svartbrun, stjärn.
167 cm.
Ägare: Ängagården.
Godkänd i: Hannover, Oldenburg, Westfalen, Rheinland, alla öst- och sydtyska avelsförbund, Sverige.
Bruksprov: Highlander fick 7 - 8 - 9 i gång under ryttare. Ridbarhet 9 - 8 av testryttarna. Typ 9.

Highlander kastrerades i augusti 2010 och förbereds nu för en internationell dressyrkarriär på Grand Prix-nivå.

 

>> SE VIDEOKLIPP MED HIGHLANDER/PEGGY SCHULZ, 2009

>> SE VIDEOKLIPP MED HIGHLANDER/DOROTHEE SCHNEIDER, 2008

Under 2008 stod Highlander i Tyskland, där han med Dorothee Schneider tog 5 segrar och en andraplats i Msv dressyr på 6 starter, kvalificerade sig dubbelt till Bundeschampionat och nominerades till Unghäst-VM för Tyskland. Därefter har han vidareutbildats av Peggy och Dietmar Schulz samt av Karin Rehbein, vunnit Msv dressyr och tagit placeringar i svår klass. Highlander visar fantastiska anlag för svår dressyr.

Highlander premierades i Verden 2004 och godkändes för hannoveraneraveln. Han fick då beröm för sin ”absolut felfria exteriör och sina korrekta rörelser” av premieringsnämnden. Med sin säkra stam, sin felfria exteriör och sina utmärkta grundgångarter har han, liksom Highcruiser, varit en säker och välbehövlig förädlare som passat utmärkt på ston med t ex Weltmeyer-, Donnerhall- och Rubinsteinblod, men även som typförbättrare på våra svenska stammar.

Highlanders kännemärke är en utmärkt galopp och en superb arbetstrav med perfekt takt, energiska, väl undersatta bakben och höga, lediga frambensrörelser. Tanken då vi valde ut honom, var att vi ville ha en hingst med mycket fullblod i och som är fri från ”WDR-blod”. Under bruksprovet 2006 blev han bara bättre och bättre och höjde sina poäng hela tiden. Han avslutade med en 9:a av testryttaren Hella Kuntz som gav honom omdömet ”Trevlig, känslig, lätt, framåt och lydig för hjälperna. Ger en mycket bra känsla både i trav och galopp. Elastisk och elegant”.

Highlander debuterade i tävlingssammanhang 2007 med seger i sin första start. Han kvalificerade sig även till Falsterbo, var finalplacerad i Scandinavian Open och nominerades till Unghäst-VM.

Fadern Hohenstein (Elit) har över 70 segrar och placeringar upp t o m Grand Prix och hans avelsindex i dressyr ligger på höga 150, vilket ger honom en andraplats inom hannoveraneraveln.

Modern Hilary har gjort bruksprov för ston med 8 i samtliga gångarter. Mormodern Silke gick i ”brilliantringen” på Louis-Wiegels-Schau 1989. Stammen har lämnat topphästar i dressyr, hoppning och fälttävlan, t ex What a Night och Wittinger Spitze (godkänd hingst).

Highlanders morfar Hill Hawk xx var en populär förädlare på Celle och i Oldenburg. Han var en irlandsfödd, storlinjerad fullblodshingst (170 cm) som varit särskilt nyttig som morfarshingst. Hans dotter Cileste är mor till alla Welt Hit-bröderna. Sonen Hitchcock stod på Celle.

Både Spitzbube och Monaco har fullblodspappor, varför en förädlingseffekt är säkrad.

HIGHLANDER – Ideala rörelser och genial ridbarhet.


Highlanders stamtavla


Highlander sidobild
Highlander. Foto:Regine Graf.

Highlander huvudbild
Highlander. Foto:Regine Graf.